divendres, 28 de febrer del 2020

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ A L'ISARD MATEMÀTIC



L’Isard Matemàtic és un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques per a equips de centre, organitzat per LLEIMAT i amb la col·laboració d’APMCM. Els equips estaran formats per 7 alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat (excepcionalment hi pot participar algun alumne de 3r d’ESO) amb la condició que, com a màxim, hi hagi 4 alumnes de 1r de batxillerat.

En el concurs es presenten 15 problemes i es donen 60 minuts de temps per fer-ne els màxims possibles. És una cursa contrarellotge, on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs, en el qual hi haurà 3 exercicis amb una puntuació extra i, per tant, l’estratègia d’equip serà molt important! A més a més, durant el desenvolupament de la prova, els equips podran seguir en directe l’estat del concurs, tant pel que fa a la puntuació i classificació com als encerts i errors que duu acumulats cadascun dels equips participants. Aquest fet el fa un joc emocionant i divertit, amb les matemàtiques com a protagonistes.

A més a més, hi haurà un segon concurs anomenat Veloç-Isard de 3 problemes i un temps màxim de 20 minuts, en el qual els concursants hauran de resoldre els exercicis en un temps mínim.

La primera fase del concurs, possiblement un dia de maig a les 17:00 hores de la tarda, se celebrarà en algunes seus locals repartides per les comarques lleidatanes i tarragonines, on els millors equips de cada seu es classificaran per a la gran final de les comarques meridionals i de Ponent que, enguany, es disputarà amb una data per determinar a l’Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida.

Cada centre podrà participar amb un màxim de 2 equips i haurà de pagar una quota de participació de 10 euros per equip o de 5 euros (per equip) si el centre en qüestió o algun professor del centre és soci d’alguna associació de la FEEMCAT.

El termini de la insripció és el 30 d'abril

Reglament                                                      Reglament Veloç-Isard

Exemples de proves

Model Isard                                                    Model Isard resolt

Model Veloç-Isard                                         Model Veloç-Isard resolt



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada