diumenge, 21 de gener del 2018

XV JORNADA LLEIMAT: CONNEXIONS MATEMÀTIQUES

Dissabte 20 de gener vam celebrar la XV Jornada Lleimat amb un gran èxit d'assistència.

Després de 15 edicions d'aquesta jornada, la gran afluència de mestres i professors de matemàtiques ens permet afirmar que l'aprenentatge de les matemàtiques ens interessa  prou com per dedicar-hi tot un matí de dissabte i marxar al migdia amb el convenciment d'emportar-nos cap a casa il·lusions renovades i reforçades amb experiènices entusiates que ens enriqueixen i de les que segur que els nostres alumnes se'n beneficien.

Ahir vam tenir una bona mostra d'aquesta motivació i il·lusió per es matemàtiques:

Vam començar amb l'Alberto Vëlez que, acompanyat pels seus alumnes de 3r d'ESO de l'INS Ciutat de Balaguer,ens van fer pensar i treballar com ho fan ells a classe. La motivació de l'Alberto, el Visual Thnking de l'Anna, el sitema binari que ens servia per comptar el nombre d'assistents mitjançant el joc del pedra-paper-tisora, també vam fer els Voronois que tenien entretingut tot el grup i que ens van fer dibuixar i, després, comprovar amb aigua i m&m, tota una experiència.

Seguidament el Joan Folguera, de l'INS Gili i Gaya ens va explicar els seus polígons estrellats regulars, i ens va donar eines per treballar-los a l'aula.

La tercera xerrada va anar a càrrec d'en Joan  Jareño, de l'INS Alella i membre del CESIRE-CREAMAT. Vam aprendre moltes coses de criptografia i mètodes per xifrar i desenxifrar missatges que segur que més d'un el reproduirem amb els nostres alumnes a classe. L'evolució de la criptografia explicada pel Joan ens va fer adonar de com les matemàtiques han estat decisives en les guerres que hi ha hagut al llarg dels anys.

Finalment acabem amb un gran esplectacle de l'Anton Aubanell, Catedràtic de Matemàtiques, professor durant més de 30 anys a l'INS a Palomera de Blanes i professor de didàctica de les matemàtiques de la UB durant 25 anys, a més de ser membre del Mmaca i moltes coses més que durant molts anys ha anat fent. L'Anton ens va portar la seva Geometria amb bombolles de sabó, amb el seu entusiasme  la seva experiència, ens va explicar què s'amaga a les bombolles de sabó i ens va fer una demostració de com utilitza-les per treballar la geometria a l'aula, tot un repte.

Esperem que tots els assistens hàgiu gaudit de la jornada tant com nosaltres i des de Lleimat us agraïm l'assitència i l'entusiasme que ahir ens vau transmetre i ens va encoratjar a començar a pensar en la Jornada del proper any.

Gràcies a tots .

Materials de la jornada
Fotos de la jornada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada